mooie huisjes

Het lijkt erop dat we een huis hebben gevonden! Onderhandelingen zijn nog in gang, dus niets is zeker, maar vooralsnog ziet het er goed uit. Na het bezichtigen van ruim 10 appartementen, sprong deze er meteen uit. Een huis met vier verdiepingen, grote woonkamer met open keuken, 4 slaapkamers en niet onbelangrijk: een waanzinnige guestroom met dakterras en poolview!Vanuit de geheel open te schuiven glazen wand aan de voorkant van ons huis, spring je zo het zwembad in.Voor de geïnteresseerde lezer hier een link:

http://condo.singaporeexpats.com/condo-details-THE-GREENWOOD.htm.

Trade-off is wel dat er een appartementencomplex naast gebouwd gaat worden, dus we moeten rekening houden met geluidsoverlast. Nu is het zo dat in heel Singapore driftig gebouwd wordt, dus is er nu geen bouwterrein in de buurt, dan zal dat de komende 4 jaar wel gebeuren. Voor ons dus geen reden om iets anders te zoeken.

Huizen in Singapore zijn heel bijzonder. Bijzonder duur, en bijzonder van opzet. Zo heeft elk (nieuw) huis verplicht een 'bombshelter', een hok van 2 x 2 met aansluitingen voor TV en radio dat je hermetisch kunt afsluiten in het geval men snode plannen heeft met Singapore. Daarnaast zijn de huizen die we gezien hebben allemaal voorzien van een +1 room. Deze kamer doet niet mee in de telling omdat je er als normaal mens niet in kunt wonen. Het betreft een hok van (vaak niet eens) 2x2 zonder ramen of airco. Niet zo fijn, maar volgens Singapore standard een prima hok om je poetsdame in op te bergen. Als een dergelijk hok ontbreekt, zo gaf een makelaar ons aan, dan doet de bombshelter ook prima dienst als 'helperroom'. Hoewel wij dit zelf behoorlijk mensonvriendelijk vonden, bereiken ons geluiden van mensen die een stapelbedje in de bombshelter hebben geplaatst, want één poetser is geen poetser, toch? Dakterras met poolview, of een stapelbed in de bombshelter, tsja, het verschil moet er zijn...

Reacties

Reacties

Reinout

Dat ziet er uit als een goed logeer adres ;-)!

Natalie

hmmm, ik vind de ammenities wel tegenvallen- er zijn geen paarden, geen in-huis bioscoop en je moet het spa met andere buren delen!

well, we love you, so we'll come visit anyhow....

Marieke

Weten jullie zeker dat de inloopkast wel groot genoeg is? Ik twijfel...

Sjak

Tja, de ontberingen van Singapore... Ziet er allemaal spik en span uit. Ik snap wel dat ze aandringen op zo'n poetsdame. Wil je dat allemaal zelf schoonhouden, Yllie...? Wij verwachten natuurlijk ook dat het er allemaal schoon en fris uitziet als we langskomen. Gestreken overhemden, schone vloeren, geen speelgoed over de vloer. Dat is veel werk hoor, vergis je niet. Ik stop uren in mijn huis om het er zo uit te laten zien ;)

Komt het zwembad met "poolboy", of moet die op het stapelbed bij de poetsdame...?

Kus,
Sjak

Gijs

Ziet er bererelaxed uit! Prima plek voor de derde lustrumreis! En ook de schoonmaak is inbegrepen dus ;-) Goede eerste werkweek gehad?! Gr, Gijs

Maria

Tis inmiddels 13 feb; is de deal rond of wordt het toch een ander paleisje?

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!